Otvoreno savjetovanje za program sufinanciranja sanacija odlagališta EU sredstvima

Objavljeno: 14.03.2017. 12:36 Ažurirano: 16.03.2017. 15:02

Priopćenje za javnost

Ministarstvo priprema javni poziv za sufinanciranje sanacija odlagališta komunalnog otpada EU sredstvima te pozivamo sve zainteresirane da se uključe u savjetovanje o Nacrtu ključnih elementa Poziva na dostavu projektnih prijedloga sanacija i zatvaranje odlagališta neopasnog otpada.

Sanacije će se sufinancirati kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija, a na njega će se moći javljati jedinice lokalne samouprave.

'Poziv za sanacije odlagališta krenut će do kraja travnja, a procijenjena vrijednost poziva je oko 80 milijuna kuna. Radi se o bespovratnim EU sredstvima. Očekujemo da što više jedinica lokalne samouprave kroz ovo vrijeme pripremiti potrebnu projektnu dokumentaciju i iskoristiti sredstva koja će im biti na raspolaganju' – rekao je ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović.

Sanacijama i zatvaranjima odlagališta će se doprinijeti ublažavanju negativnih učinaka na ljudsko zdravlje, okoliš, klimu, smanjenju emisija stakleničkih plinova, te unaprjeđenju prirodnog i životnog okoliša.

Bespovratna sredstva u okviru ovog Poziva dodjeljivat će se putem otvorenog postupka dodjele u modalitetu trajnog poziva ciljajući na što veći broj potencijalnih prijavitelja. Postupak dodjele započinje zaprimanjem prvog projektnog prijedloga, a rok za podnošenje projektnih prijedloga završava danom odobrenja posljednjeg projektnog prijedloga koji udovoljava svim kriterijima, a kojim se iscrpljuju raspoloživa financijska sredstva.

Savjetovanje je otvoreno do 25.3.2017. te pozivamo sve zainteresirane da daju svoje komentare. Link: https://esavjetovanja.gov.hr/Econ/MainScreen?EntityId=4965

Print