Ministar Ćorić potpisao ugovore za sufinanciranje vodnokomunalnog projekta Virovitica

Objavljeno: 11.07.2017. 15:48 Ažurirano: 12.07.2017. 18:16

Priopćenje za javnost

Ministar zaštite okoliša i energetike dr. sc. Tomislav Ćorić danas je u Gradu Virovitici sudjelovao na potpisivanju ugovora o sufinanciranju „Projekta poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Virovitica“.

Riječ je o projektu ukupne vrijednosti 184 milijuna kuna, a iz EU fondova je osigurano 70,12% sufinanciranja prihvatljivih troškova, odnosno ukupno 103,3 milijuna kuna.
Ugovore su uz ministra Ćorića potpisali generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, načelnik Općine Špišić Bukovica Hrvoje Miler, načelnik Općine Lukač Đuro Bukvić, direktorica Virkoma Margareta Ptiček. Svečanom potpisivanju ugovora prisustvovali su, među ostalima, i župan virovitičko-podravski Igor Andrović te pomoćnica ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije Katica Mišković.

„Čestitam svim koji su sudjelovali u pripremi ovog projekta. Vjerujem da će ovo ulaganje doista podići kvalitetu života na području Grada Virovitice, a isto tako i ispuniti sve EU standarde i doprinijeti zaštiti okoliša. Radujem se daljnjim aktivnostima Županije i Grada Virovitice u kontekstu suradnje s Ministarstvom“ – rekao je ministar Ćorić.

Projekt se provodi u dvije faze –započet je u okviru prethodnog Operativnog programa „Zaštita okoliša“, a nastavlja se financirati kroz Operativni program „Konkurentnost i kohezija“. Vrijednost druge faze projekta koji se financira EU sredstvima kroz Operativni program „Konkurentnost i kohezija“ i za koji je danas potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iznosi ukupno 164,7 milijuna kuna.

Projektom će se unaprijediti javni sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda izgradnjom sustava za pročišćavanje otpadnih voda te će se omogućiti priključenje dodatnih 1540 korisnika na sustav odvodnje. Njegovom realizacijom će se smanjiti onečišćenje okoliša kroz kontrolirano prikupljanje, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda. 
 

 

Print